Tietoa residenssistä

Tietoa AiR Frosteruksesta

Taiteilijaresidenssi

AIR Frosterus on kansainvälinen taiteilijaresidenssi, joka sijaitsee Kärsämäen vanhassa pappilassa Pyhäjoen törmällä kuuluisan Paanukirkon naapurissa. Toivotamme tervetulleiksi eri alojen taiteilijat niin fyysiseen kuin virtuaaliseenkin residenssimme. Residenssijakso voi olla mitaltaan yhdestä kuuteen kuukauteen. Residensseissämme on jatkuva haku.

Kuvassa vanha pappila-rakennus. Kuva: Susanna Salokannel Kuvassa heinäseiväs, jonka takaa näkyy Vanha Pappila. Kuvaaja Susanna Salokannel

Taiteilijat ympäri maailman vierailevat luonamme 1-6 kuukauden mittaisilla jaksoilla. Residenssissä voi kerrallaan olla neljä taiteilijaa tai taiteilijaparia, jotka edustavat taiteen eri aloja. Vanhan Pappilan rauhassa on hyvä syvetyä työskentelyyn ja inspiroitua ympäröivästä luonnosta. Taiteiliat tuottavat paikallisten kanssa taideprojekteja, työpajoja ja näyttelyitä.

winter scene from neibourghood Talvikuva Pappilan portailta

Fyysisen residenssin lisäksi AIR Frosterus on myös virtuaaliresidenssi.

Taiteilijat voivat tehdä työtään tunnetuksi yleisölle myös verkon välityksellä olematta itse paikalla fyysisesti. Sivuillamme on mahdollisuus näyttelylle, sosiaalisen median syötteille sekä striimeille. Täällä on lupa markkinoida omaa taidettaan ja olla vuorovaikutuksessa paikallisen ja globaalin yleisön kanssa.

Työtilat

Meillä on tarjolla useita eri kokoisia työtiloja, jotka sijaitsevat samassa talossa residenssin kanssa.

Studio 1

Iso huone, johon mahtuu työskentelemään työryhmänä.
Pöytiä
Jokinäkymä

Studio 2
Iso tila, johon mahtuu työskentelemään työryhmänä.
Pöytiä
Näkymä joelle ja puutarhaan.

Studio 3
Pieni työtila yhdelle taiteilijalle, joka kirjoittaa tai tekee pieniä taideteoksia.
Pöytä ja tuoli
Jokinäkymä

Studio 4
Pieni työtila taiteilijalle, joka kirjoittaa tai tekee pienehköjä taideteoksia.
Pöytä ja tuoli
Jokinäkymä

Galleria- ja näyttelytilat

Taidetalo Nahkuri
sijaitsee Kärsämäen keskustassa. Siellä on kaksi erillistä näyttelytilaa: perinteinen suomainen omakotitalo (rintamamiestalo) sekä navetta, joista molemmista on muokattu taiteeelle sopivat tilat. Päärakennuksessa on hyvät tilat ja välineet myös mediataiteelle.

Tilat ovat AiR Frosteruksen taiteilijoille maksuttomat, mutta ne on varattu ARS Kärsämäki-näyttelylle kesäkuusta elokuuhun.

Navetta on lämmittämätön, joten se ei ole käytössä talvikuukausina.

Muut näyttelytilat

Residenssimme taiteilijat voivat pitää näyttelyitä myös muissa kohteissa Kärsämäellä. Kirjastossa on näyttelytilaa, samoin Suomelan leirintäalueen päärakennuksessa on mahdollista pitää näyttelyä. Meillä on myös muita yhteistyötahoja, joiden tiloja voi kysyä käyttöön.

Asuminen residenssissä

Residenssi sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa vanhassa pappilassa. Iso puutarha ja vanha aitta ympäröivät taloa, joka on rakennettu vuonna 1773. Pyhäjoki virtaa vuolaana aivan pappilan takana ja viereinen iso pelto viimeistelee maalaismaiseman.

Pappilan neljä isoa makuuhuonetta sekä tilavat yhteiset tilat takaavat mukavan residenssijakson. Kaikkiin makuuhuoneisiin mahtuu kaksi henkilöä. Lisäpatjoille voidaan majoittaa myös lapsia.

Asuinhuoneet
Sängyt
Lakanat ja pyyhkeet
Kirjoituspöytä
Vaatekaappi
Näkymä joko joelle tai puutarhaan
Kaksi huonetta keskikerroksessa
Kaksi huonetta yläkerrassa
Lisävuoteet tarvittaessa lapsille

Jaetut tilat
Keittiö
Sali
Sauna ja pesuhuone
Useita vessoja
Pesulatila

 

Vanhan pappilan rauhassa on hyvä syventyä taiteelliseen työskentelyyn.

Hinnasto

Kattilakosken kulttuuriosuuskunta on voittoa tavoittelematon järjestö. Residenssimaksuilla ylläpidetään historiallisesti arvokasta vanhan pappilan kiinteistöä.

Kahden hengen huone / yksi henkilö

315€/kk

250€/2 viikkoa

Kahden hengen huone / kaksi henkilöä

415€/kk

350€/2 viikkoa

Varausmaksu 100 € veloitetaan varauksen yhteydessä, mutta hyvitetään residenssimaksussa. Summaa ei palauteta mikäli varaus peruuntuu.

Yhteystiedot:
Pappilankuja 24, 86710 Kärsämäki, Finland
Puh +358 401476107
airfrosterus@kattilakoski.org

Kärsämäki

Kärsämäki on maaseutukunta, jossa on noin 2800 asukasta. Kuntakeskustaa ympäröivät pellot ja metsät. Kärsämäki sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla Oulun läänissä.

Kurkista linkeistä kuinka pääset tänne:

Haluaisitko tulla meille? Hae!

Hae residenssiin