Kosminen valo

Residenssitaiteilija Paula Noposen kuvista

Date & time

21st April 2021 - 30th June 2021

Exhibition style

Residence Exhibition

Mitä tapahtuu, kun antaa intuition viedä, yhtään rajoittamatta kättään, joka valitsee värit ja ohjaa pensseliä? Mitä syntyy kun pimeydestä nousee ja kulkee kohti valoa? Elämä on joka hetki valintoja, mutta niiden huomaaminen ei olekaan niin yksinkertaista. Tämä prosessi on matka, joka kaikkien on tehtävä, ennen pitkää tavalla tai toisella. Tuolle matkalle olen yhdeksi kulkuvälineeksi valinnut taiteen.

Omakuva

Hahmo nousee joesta, avautuen uudelle maailmalle, jossa näkee oman kuvajaisensa. Kauhistuen ilmettään, joka on epäileväinen ja pelästynyt. Mitä tapahtuu, kun antaa virran viedä ja uskaltaa katsoa totuutta peiliin – uskaltaa katsoa itseään, nähden itsensä muissa.

Pidänkö siitä mitä näen, uskallanko elää itseni näköistä elämää? Haavojen auetessa ja sulkeutuessa, epäillen. Virta puhdistaa, mutta voi myös tukahduttaa tunteet, jotka haluavat tulla esiin. Ne tunteet, joita on vaikea kohdata, saati sitten antaa muiden nähdä ne. Elämän oppitunti on joka hetki. Uskallanko Pyhäjoen virtaavan veden huuhtoa tukahdetut tunteeni?  Tunteet, jotka kerta toisensa jälkeen tulevat esiin odottaen, että joko nyt uskaltaisit antautua elämälle. Rakastan noita tunteita, pelkään noita tunteita. Avaudunko tänään vai valitsenko taas sen helpomman, mutta kehoani sairastuttavan sulkeutumisen?

Valon syntymä

Pimeys on koskettanut minua tavalla, joka on minun elämänpolulleni kirjoitettu. Sille on myös saneltu, että fyysisten ja henkisten kipujen kautta vahvistuu jano. Jano, joka ei hellitä ennenkuin pääsen kivuttomaan tilaan.

Valo autttaa. Kosminen, puhdistava, rakkaudellinen valo, jonka olen sallinut tulla elämääni. Se tahtoi myös ilmestyä tälle ihanalle ovaalille maalauspohjalle. Näiden värien avulla valaisen ja puhdistan sieluani ja kehoani.

Rakkauden matka, ymmärryksen matka. Vapautumisen matka? Jollain tasolla kyllä. Tätä kirjoittaessani on vielä muutama kiinnostava päivä residenssiä jäljellä. Mitä tahansa voi vielä tapahtua, janoni kasvaa. Millä tavalla valo voi vielä vaikuttaa minuun ja elämääni? Odotan sinua valo.

 

Kosminen liitto

Joku korkeampi ohjaa minua kun maalaan. Välillä katoan tunteiden ja ajatusten syövereihin. Se häiritsee maalausprosessia. Herkkyys. Kaksiteräinen miekka. Tunteiden vuoristorata. Voi tätä elämää!?! Niin ihanaa, niin kauhiaa, niin surkuhupaisaa ja säälittävää!

Musiikki on auttanut minua keskittymään ja olemaan läsnä enemmän. Upea saamelaismusiikki on tyhjentänyt ajatukseni ja yhteisössä elämisen äänet painuvat jonnekin kaukaisuuteen. Eläköön teknologia! Koskaan ei musiikki ja nämä korvakuulokkeet ole näytelleet niin suurta roolia elämässäni 🙂

Värit muodostuvat taas kuin itsestään, tällä kertaa heleämmät. Mutta mitä tapahtuu kun ajatukset ja sekopäiset tunteet pitävät minua valassaan? Heleämmät värit katoavat ja tummat puskevat esiin. Tämä taulu on vielä kesken, siksi laitan siitä yksityiskohdan. Kahden värivalon liitto synnyttää jonkun uuden ajatuksen mielessäni. En pelkää kuolemaa, en pelkää mennä eteenpäin. En pelkää ymmärtää sitä, mitä minulle tarjotaan. Rakkautta.

 

Kosminen liitto

Send me a message

If you’d like to reach out and discuss my exhibitions or purchase an art piece, send me a message using the form below.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Previous exhibition

Siivillä

See exhibition
Next exhibition

Keijukaisten tanssi

See exhibition